الكشــــــرى
المقادير
هانحتاج رز -عدس اصفر -عدس بجبه -شعيريه -زيت -مكرونه مسلوقه -عصير طماطم-صلصه طماطم-ثوم مفروم-حمص حب -كمون-ملح-خل-بصل شرايح
الطريقه
اول شيء هانسوي البصل نقطع البصل شرايح
نضع عليه رشه ملح خفيفه وملعقه صغيره دقيق ونقلب كويس
نحمره في الزيت ونزود الزيت شويه علشان هانحتاجه في عمل الكشري لاحقا
ده شكل البصل بعد التحمير الملح والدقيق بيخليه مقرمش وما يطري ابدا
اللحين نبدا في العدس ابوجبه
ناخد شويه زيت من اللي حمرنا فيه البصل ونضع عليه بصله صغيره مقطعه صغير ونقلبها لغايه ما تدبل شويه
ثم نضع عليها العدس بعد ما نكون غسلناه كويس وننقعه ربع ساعه
ونقلب كويس ونضيف عليه شويه كمون وملح ونقلبه شويه
نضيف علي العدس مويه مغليه يادوب نغطيه يعني اكننا هانسوي رز لاننا ما نبغاه فيه مويه لما يكمل سواه ونسيبه علي نار هادئه
هنا بعد ما نضج تماما وطعمه يميييييييي يتاكل لوحده من غير اي شيء
بالنسبه للحمص بسويه بطريقه مختلفه شويه يعني بعد ما بغسله وانقعه ساعه او اكتر بضيف عليه المويه واحط معاه بصله صغيره وحبه طماطم صغيره وحبتين هيل وورقه غار واسيبه لغايه ما يستوي تماما براحته
هانحتاج رز -عدس اصفر -عدس بجبه -شعيريه -زيت -مكرونه مسلوقه -عصير طماطم-صلصه طماطم-ثوم مفروم-حمص حب -كمون-ملح-خل-بصل شرايح
الطريقه
اول شيء هانسوي البصل نقطع البصل شرايح
نضع عليه رشه ملح خفيفه وملعقه صغيره دقيق ونقلب كويس
نحمره في الزيت ونزود الزيت شويه علشان هانحتاجه في عمل الكشري لاحقا
ده شكل البصل بعد التحمير الملح والدقيق بيخليه مقرمش وما يطري ابدا
اللحين نبدا في العدس ابوجبه
ناخد شويه زيت من اللي حمرنا فيه البصل ونضع عليه بصله صغيره مقطعه صغير ونقلبها لغايه ما تدبل شويه
ثم نضع عليها العدس بعد ما نكون غسلناه كويس وننقعه ربع ساعه
ونقلب كويس ونضيف عليه شويه كمون وملح ونقلبه شويه
نضيف علي العدس مويه مغليه يادوب نغطيه يعني اكننا هانسوي رز لاننا ما نبغاه فيه مويه لما يكمل سواه ونسيبه علي نار هادئه
هنا بعد ما نضج تماما وطعمه يميييييييي يتاكل لوحده من غير اي شيء
بالنسبه للحمص بسويه بطريقه مختلفه شويه يعني بعد ما بغسله وانقعه ساعه او اكتر بضيف عليه المويه واحط معاه بصله صغيره وحبه طماطم صغيره وحبتين هيل وورقه غار واسيبه لغايه ما يستوي تماما براحته
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire